СЪБИТИЯ

Събитията, които организираме в Международен младежки център – Перник, са с разнообразна насоченост. Честване на празници, концерти, съвместни събития с други организации, конференции, младежки академии и много други.

Например, първото ни събитие се организира по повод Международния ден на ромите – 8 април. Проведохме футболен мач и викторина за младите хора на Перник както и сложихме началото на пътуващата фотоизложба на най-добрите произведения от фотографския конкурс „Пъстротата на ромския живот“.

По повод Международния ден на танца, Перник стана домакин на Национален танцов фестивал “Утринна звезда”. Ние от Международен младежки център – Перник се включихме с организирани активности, които създадоха допълнителна пъстрота на събитието – Арт пленер “Перник танцува” /съвместно с НЧ “Аврора-2013”/, игри за концентрация и издръжливост, Графити уъркшоп и Стрийт денс сешън.

На 24 май пък – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, организирахме Жива библиотека – библиотека, в която читателите не заемат хартиена книга, а истински човек. Младите хора на Перник имаха възможност да се срещнат с много интересни личности и да си „откраднат“ малко време с тях, да задават въпроси и да се запознаят с историята им.
След това с младежи от града преобразихме някои пейки в парка, като освен, че ги почистихме и боядисахме, ги надписахме с цитати от български автори.

Организирахме и първата си конференция – “Под многобройните маски на младежката работа”, на която гости ни бяха колегите от Националната мрежа на младежките центрове – Пловдив, Стара Загора, Добрич, Враца, Монтана, Габрово и Бургас, а също така Екипът по управление на Проект „Изграждане на младежки център Перник – модел за високи стандарти на младежка работа“, Договор за БФП № BGLD-2.001-0001 от 20.10.2020 г. и Програмният оператор на програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, финансирана чрез ФМ на ЕИП 2014-2021 г.! В рамките на конференцията, всеки център трябваше да подготви и представи своя поглед върху “маските”, които ежедневно си слагаме, за да осъществим всичките си дейности по най-добрия начин.