ЕКИП НА ММЦ

Екипът на Международен младежки център – Перник включва в състава си шестима младежки работници, двама образователни медиатори и управител. 

Предстои към екипа ни да се присъединят и социален работник, психолог, домакин, рецепционисти, хигиенисти и охрана. 

А ето ни и нас:

Валентина

Казвам се Валентина и съм първият образователен медиатор в Международен младежки център – Перник / International Youth Center – Pernik!
👨‍👩‍👦‍👦 Омъжена, с трима големи синове на 28, 27 и 20 години.
👩‍🎓 Висшето си образование завърших във Филологическия факултет на ПУ „П. Хилендарски“ – специалност “Български език и руски език”. Работила съм като преподавател по Български език и литература, както и като експерт по Етнически и демографски въпроси в Областна администрация – Перник.
🏠 Градът, в който съм родена, за мен има голяма притегателна сила и вярвам, че всички, родени и израснали тук имат идеи за неговото развитие, защото да си перничанин е призвание!
Младите хора са тези, които със своята изобретателност, идеи и упоритост ще направят много за добруването на града и жителите му, следвайки принципа, че нещата, които искаме, не се случват просто така, а заради нечия активност!

Елена

Аз съм Елена Гергинова и имам вдъхновението да бъда младежки работник към центъра. 

Природата е моето вдъхновение. Смятам, че хората лесно забравяме, че сме едно цяло с всичко живо около нас! 

Децата са моята стихия и слабост. Работила съм в родителски кооператив като възпитател, аниматор и учител по детска Йога.  Започнах да посещавам йога практики регулярно в студентските си години и записах следдипломна квалификация в НСА. Завърших я 2011г. с един невероятен поток от учители, йога последователи и преживявания. 🔥

По същото време вкъщи се появи племенникът ми и започнах обучение за инструктори на детска Йога, към Федерацията по Йога. Имам издадена книга „Льонини истории с Йога“. Преминах и обучение към RYE „Йога в образованието“.

У дома си имам три зайчета, гигантски охлюв и златна рибка.  Обичам да чета книги на хартия, филмова музика и грис-халва. Старая се да виждам уют и добрина във всичко!

Алек

Аз съм Александър Йорданов или накратко Алек.

Защо избрах да бъда младежки работник?
Това е добър въпрос, на който търся отговор вече десетина години. Тъй като работата с тийнейджъри ми е най-приятна, ще дам отговор, който често чувам и продължава да ме вдъхновява, а именно: „ЩОТО Е ЯКООО“!

Завършил съм “Психология” в Нов български университет.
От 2012г. съм член на Фондация “Пулс”, като съм преминал през позициите “доброволец”, “сътрудник работа на терен” и “координатор на здравни програми”, като към днешна дата съм водещ на младежкия клуб към фондацията.
Част съм от екипа на обучителите на Национален младежки форум.

Вярвам, че Младежкият център в Перник е нужната крачка и съм сигурен, че ще бъде ЯКО!

Ася

Здравейте, аз съм Ася и с радост заемам ролята на младежки работник в Международния младежки център Перник.

Аз обичам живота във всичките му форми и всичко, което допринася за неговата пълноценност ме вдъхновява. Общуването с хората открива нови хоризонти и предизвикателства, които са голям стимул за промени, а промяната е живот. Един от най-важните фактори в общуването са езиците и затова изпитвам огромен интерес към тях. Обожавам силата на думите и потенциала, който съдържат.

Доброволчеството за мен е основна част от живота ми. То ми дава възможност да срещам хора, сред които намирам път към себе си, разширява кръгозора ми и ме вдъхновява. Безгранични са възможностите, които доброволчеството отваря пред всяка личност според интересите й. Убедила съм се отдавна, че това е пълноценен начин да развиваш себе си, правейки нещо полезно за другите. Тук аз виждам само ползи, защото развивайки себе си, ние ставаме по-полезни за околните и съответно – за цялото общество.

Веско

Аз съм Веселин и съм образователен медиатор в Международен младежки център – Перник/International Youth Center Pernik.

Роден и израснал съм в град Перник и съм истински щастлив, че градът ни се развива все повече в положителна посока и вярвам, че и за в бъдеще ще бъде така.

Още от ученическите ми години активно участвам в дейностите, организирани за младежи в града – Академия “Перник на младите”, клубове по дебати, Постоянна ромска конференция и много други, които до голяма степен са допринесли да съм това, което съм днес! „
Понастоящем съм студент в ЮЗУ “Неофит Рилски” – специалност “Българска филология”.

Имам различни интереси, като фотографията е най-развитият ми такъв. Обичам да посещавам нови места, да се запознавам с различни хора и да излизам сред природата, защото това ме зарежда с положителни емоции.

Радвам се, че съм част от екипа на Международен младежки център – Перник, защото това ще ми даде възможност да се докосна до една по-различна обстановка, а също така и да преоткрия себе си!

Елизабет

Аз съм Елизабет Маринова и съм младежки работник в ММЦ Перник.

Бакалавър – “Неформално образование” в СУ “ Св. Климент Охридски“ във Факултета по педагогика. Запознах се с младежката работа през доброволчество и социална работа. Точно социалната работа и доброволчеството винаги са ми давали чувство за смисъл и принадлежност и с годините това усещане се задълбочава.

През 2021г взех участие в дългосрочен стаж на Европейският корпус за солидарност. По време на стажуването си се запознах с различни култури, нагласи и отношения към света. Прекарах стажа си в Център за евро инициативи – те бяха така добри да ме запознаят от първо лице с активната младежка работа, което ме вдъхнови да продължа и когато се върнах.

В свободното си време доброволствам, играя настолни игри, пътувам, а наскоро илюстрирах първата си детска книга на тема: почвеното биоразнообразие.

Катерина

Аз съм Катерина и съм щастлива, че ще мога да създавам това, което на мен лично винаги… досега, ми е липсвало в града – поводи за събиране на младежи, обмяна на опит и вдъхновение.
Завършила съм ЮЗУ “Неофит Рилски” – специалност “Връзки с обществеността”.
Дълги години работех в сферата на туризма. Общуването ми с най-различни хора от цял свят, с различни ценности, религии, възгледи и социално положение, ме е създало като широко скроен и доста приспособим към разнообразна среда индивид. ☺
Имам опит в организацията на събития: фестивали на изкуствата, танцови батъли, лагери и т.н. Това е, което умея и обичам и именно затова се радвам, че ще можем да създаваме събития и тук – в любимия Перник.
Танцувам откакто се помня и това, както и времето, прекарано с кучето ми са двата ми начините да разпускам.
Всичко останало ще се радвам да обсъдим на събитията, които ви очакват в Международен младежки център Перник!

Любомира

Аз съм Любомира. Семейна, горда майка на две човешки и две космати деца (куче и котка). Младежки работник в ММЦ-Перник съм от октомври 2021 г. 

Обучавала съм се в различни сфери на формалното и неформално образование, като всяко от тях е оставило отпечатък у мен с богата палитра от знания и умения. Магистър съм по “Дипломация и международни отношения”, бакалавър по “Български език и история” и специалист “Журналист – уредник в печата”. Първият ми по-сериозен досег до неформалното образование бе през 2006 г., когато завърших “Академия за социална политика” на Института за социална интеграция, проведена съвместно с Българско училище за политика и Нов български университет. Преди две години завърших и първата цялостна програма по Дигитален маркетинг на СофтУни.

Аз съм емоционален и открит човек с всестранни интереси, който винаги търси нещо ново и не се плаши от предизвикателствата. Обожавам, пътуванията, разходките сред природата, срещите с нови хора. В свободното си време се занимавам активно и с изработване на бижута и други аксесоари от плетени въжета посредством техниката макраме. 

Ценя откровените и честни хора и отношения, вярвам в доброто. Живея с мисълта, че всеки от нас може и трябва бъде активен гражданин и да даде своя дан за това всички ние да живеем по-добре и то тук и сега.