И още нещо от края на февруари…
С радост споделяме , че Веско и Кирил, образователните ни медиатори, участваха в съвместната програма на Европейския съюз и Съвета на Европа “Equality and Freedom from Discrimination for Roma” (EQUIROM), която се изпълнява от декември 2022 – декември 2024 в България, Гърция и Румъния и има за цел да допринесе за борбата и превенцията на антициганизма и дискриминацията, чрез популяризиране равенството на ромите в медиите с помощта на положителни разкази и повишаване на информираността в обществото.
От 26 до 29 февруари те бяха заедно с колеги от трите държави в Европейския младежки център-Будапеща, който беше домакин на семинара.
По време на семинара дейностите са се фокусирали върху изграждане на капацитет за разработване на публични кампании по теми, свързани с приобщаването на ромите. Друга важна гледна точка са били и темите, свързани с кампанията „Език на омразата“ и с правата на човека.
За образователните медиатори предстоят и следващи срещи, по време на които ще надградят знанията и уменията в областта на програмата.
Веско и Кирил, заедно със Ставри от Младежки център-Пловдив , ще имат възможност да представят приоритетите и концепцията на програма “Equality and Freedom from Discrimination for Roma” (EQUIROM) по време на национална работна среща, която планираме даа проведем през април и в която ще вземат участие младежки работници и образователни медиатори от младежките центрове в страната, част от семейството на Национална мрежа на младежките центрове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *