В началото на октомври 2023 г. екипът на Международен младежки център-Перник участва във второто присъствено обучение за членовете на Национална мрежа на младежките центрове – Стара Загора, Пловдив, Добрич, Враца, Перник, Габрово, Бургас и Монтана. Обучението беше част от програмата за повишаване на капацитета на младежки работници и образователни медиатори, разработена и организирана от МОН.
Срещата с колеги и партньори беше емоционална и отново влязохме в кухнята на младежката работа – за да споделим добри практики и опит, да открием нови инструменти и знания за по-пълноценна и ефективна работа с младежи.
В рамките на тези вълнуващи 5 дни заедно успяхме да развиваме умения и компетенции за младежки изследвания и картографиране, работа с непривилегировани групи, работа в междукултурна среда, приобщаване, достъпност и пълноценно общуване.
Благодарим на прекрасните ни обучители – Джеф, Маги, Нат и Стеф и на Програма Местно развитие/Local Development Programme за цялостната подготовка, организация и преживяване, през което преминахме всички заедно!
Очакваме с нетърпение следващата ни среща през декември!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *