Ние от ММЦ-Перник днес имаме двоен повод да празнуваме, защото се случи и дългоочакваната първа копка и сложихме началото на изграждането на нашия център!
На събитието присъстваха кметът на община Перник Станислав Владимиров и екипът му, областният управител Людмил Веселинов, екипът на младежкия център, представители на фирмата изпълнител и представители на институциите в града.
„Искам да благодаря най-вече на екипа който спечели проекта и вече го реализира, за да можем днес да направим първа копка на едно съоръжение, което ще бъде едно от най-привлекателните места за младите хора в нашия град“, каза кмета на община Перник Станислав Владимиров. Той добави, че Перник се е преборил с много други градове за спечелването на проекта и коментира, че новият младежки център ще отличи града ни от останалите български градове.
Средствата от спечеления проект са насочени към изграждането на съвременна инфраструктура и подкрепа на цялостната дейност на центъра, която включва разнообразни образователни, културни и граждански инициативи и дейности. Включително ще се работи за реинтеграция на отпадналите и застрашените от отпадане от образователната система, както и по съвместни дейности и обмяна на опит с другите младежки центрове в страната, работа свързана с обмен на добри практики с младежки центрове от страните-донори и от други европейски страни, и развиване на най-иновативните практики в сферата на неформалното образование.
„В деня на покровителя на нашия град на мястото на най-старата сграда за децата и младежите на Перник, започваме изграждането на най-модерната сграда за тях „, каза зам.-кмета на община Перник и ръководител на проекта Стефан Кръстев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *